Bike Anarchy Norway - BAN.

Forumet hvor det er lov å kalle en spade for en spade:-)


You are not connected. Please login or register

1976 Suzuki AC-50 Restaurering!

Gå til side : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down  Innlegg [Side 1 av 7]

Har endelig kommet igang med restaurering av vår 1976 AC-50. Pappa kjøpte denne ny i 1976, og brukte den fram til 1978(kjørte noe sånt som 30000km).. Deretter brukte farfaren min den i noen år, fetteren min i to år mens han var 16, og så i 2002 begynte jeg å kjøre den. Den er litt preget av tidens tann(er det ikke det man sier?), men har hele tiden vært i kjørbar stand.. Dvs, så kjørbar det går an å være med 2-3cm slakk i oljepumpe-wiren og hånd-honet sylinder(les: smergelpapir) Den har også siden jeg var 16 hatt et nydelig lag med biltema spray-lakk..

Men, nå i vår kom jeg endelig igang med den lenge planlagte restaureringen. Motoren skal overhales, og lakkeres, kromdeler skal forkrommes på nytt, bremser og fjæring skal overhales, nye deler skal kjøpes (NOS, såframt det lar seg gjøre), dekkene skal byttes, felgene spiles opp på nytt og alle de lakkerte delene skal lakkeres i org farge.


Anno 2003? Parkert i skuret som nå er revet til fordel for garasje/verksted.Våren 2012, ganske urørt siden 2003Motor er tatt ut

Demontert endel:
Alle lagre skal byttes, alle simringer og pakninger skal skiftes, sylinderen skal bores/hones, veiven skal overhales samt at råden blir byttet og forgasser/oljepumpe skal kontrolleres. De utvendige dekslene skal pulverlakkeres, minus midtdelen som kun skal poleres. (som orginalt) Jeg har også kjøpt nye (nos) emblemer til motoren, samt et nytt stator-cover(nos).

Juni 2012

Her har jeg jukset litt, og hoppet fram til at motoren er ferdig. Dette er så langt vi er kommet per 7.06.Blir spennende å se hvordan motoren går nå, den startet og gikk før demontering. Men sylinderen var skjært, dreieventilen stod ikke på riktige merker og den lakk olje i simmeringer/oljeslanger. Alikevel har den kjørt i 60-70km/t, og starter utrolig lett nesten uansett hvor lenge den har stått ( som regel 1år)..Men nok om det, neste på programmet nå er å demontere tank, lykt, dempere og gafler foran slik at delene som skal lakkeres kan klargjøres og leveres til lakk.. Lakkeren skal skanne den orginale fargen som befinner seg på sidedekslene, lage ny "pinstripe" (lik som bilde, bare ikke klistremerke) som orginalt på tanken og ha klarlakk over de nye logoene som kommer på sidedekslene (kopi av de orginale merkene)..
Sist endret av Øyvind den 02.12.12 18:43, endret 2 ganger

Vis Medlemmets Profil
NOS?!?!?
SÆRRRIØØST?

Jeg MÅ få prøve den! Very Happy Twisted Evil cyclops affraid rendeer geek cheers

Vis Medlemmets Profil http://haeggis-mess.blogspot.no/
Tenker den går på bakhjulet da ja;-)

Men N.O.S er vel bare en forkortelse for New Old Stock.. Som igjen egentlig bare er et fint ord for (overprisete) originaldeler som har blitt liggende på lager siden de ble produsert..

Vis Medlemmets Profil
Dææven,e hadd einn sånn einn i oppvækksten. Bærre syinn att mainn ittje hadd vett å ta vare på dæ. Tellåmæ samme farga :)

Dreiventilen husker jeg måtte klippes så og så mange hakk før og etter et merke,for å få dem til å gå skikkelig. Og da klarte de beste å få brukanes fart. Min gikk i 70-80 på slett vei,men tror det var dårlige stempelringer på slutten. Men gikk godt i unnabakker rabbit

Vis Medlemmets Profil http://ikkebike.norwegianforum.net
Dreieventilen er klippet etter alle kunstens regler (anno 1976), sylinderen er ca 60cc nå samt at forgasseren er dyset opp.. Regner med/håper at den vil passere 80km/t på flaten med org dreving(13-39)
Ellers er det gøy å holde på med slikt småtteri, og så koster det ikke nødvendigvis så mye heller..:-)

Vis Medlemmets Profil
Hadde en 73 modell når jeg var 14-16.
Har nå en 75 modell med 6000km på meteret.
Ble kjøpt på et voerspiel på 80 tallet en gang.
Er på utlån hos en kompis som liker å dra på mopedtreff i nærmiljøet.

Vis Medlemmets Profil
Har du noen trim-tips på lur da eller?

Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal justere forgasseren best mulig (sånne nett-oppskrifter med telling av gjenger er litt fishy), samt at jeg håper og tror at dreieventilen står på riktige merker.

Har handlet litt hos mc-deler.com i Vartdal (bl.a de som har overhalt veiv og sylinder), og de hadde en 170 graders dreieventil, men ville ikke anbefale den til en std. motor..

Vis Medlemmets Profil
Må bare si: COOLT! afro

AC 50 er en sikker vinner, ja.. Ser ut som dette blir bra!

Vis Medlemmets Profil
Har idag demontert alle delene som skal lakkeres blå..
Jeg må dele gaffelbeina foran, slik at jeg kan rengjøre dem og bytte simringer(de var tilsynelatende i orden) samt at ytterbeina skal a) forkrommes b) glassblåses og lakkeres med klar pulverlakk. Er det noen som vet hvordan jeg gjør dette? Har ikke studert dem så mye, men regner med at det bare er å dra dem fra hverandre ev at det sitter en låsering under en tetning el noe..

Bakdemperne er også rustne, så de lurer jeg på å erstatte da det ikke er fullt like enkelt å dele dem etc.. Men jeg vet ikke hvor lett det er å få tak i orginale.. Er det noen som kan hjelpe med en passende erstatning? De er rett over 12" senter-senter på hullene, og ca 40mm i diameter. Jeg har tilgang på H-D Sportster dempere (som er ganske dårlige fra fabrikken) men som kanskje ville fungert på denne, selv om det ikke er helt orginalt..Nå skal jeg bestille litt deler, og så håper jeg at delene kan gå til lakkering i neste uke..

Neste mål nå er å renske rammen slik at denne kan sandblåses og pulverlakkeres. Ellers så virket f.eks hjullagrene helt strøkne, selv etter 40000km og 36år. Det er noe annet enn H-D sine, som ryker etter en sesong...Vis Medlemmets Profil
Siden det er så laber respons her inne(se bilde) så ble jeg nødt til å bestille nye "orginal" dempere fra mopedens mekka, Thailand..

Har også bestilt nye nos kjedestrammere, bunnplugg(den jeg har nå er "litt" rund i kantene) og pyntemuttere til støtdemperne..

Får håpe demperne kommer raskt, slik at lakkeringen ikke blir utsatt så lenge..

Om noen kjenner eller vet om noen som driver med fornikling/krom (andre enn Centrum Fornikling) så tar jeg gjerne imot tips!

Jeg har et par deler som jeg ikke vil/kan erstatte og som jeg blir nødt å fikse.. (deksler på luftfilterboks, deksel på eksos, kjedekasse og muligens et par ting til..)

Vis Medlemmets Profil
Den demonteringen av biken, det er den fasen i restaureringen jeg er mest kjent for å være god på..
Skal du imponere, er det herfra og ut det begynner! Wink

Vis Medlemmets Profil
99Trollerud skrev:Den demonteringen av biken, det er den fasen i restaureringen jeg er mest kjent for å være god på..
Skal du imponere, er det herfra og ut det begynner! Wink

hehe... får håpe det blir en ordning på det Very Happy

ang demontering så er det en på finn.no som annonserer 14 Suzuki FZ til salgs. Jeg sendte han en mail, da jeg tror det kunne vært gøy å kjørt til byen på en slik (jada...) Iallefall, så visste han ikke om han hadde deler til å bygge en komplett sykkel.

Vis Medlemmets Profil
Hmmm, ble det av innlegget jeg skrev her for noen dager siden?
Er vel ikk et par av de farlig moderatorene som har hoppet av fra DDF, som har dukket opp her?
Skrev vel noe om at jeg så noen 70ccm sylinderkit til AC, tror det var på Speed i Sandefjord, på nittitallet engang.
Og at det fantes et trim kit for racing bruk som Suzuki leverte tidlig på 70 tallet. Bestod bla av sylinderkit, topplokk, eksos, tettsteget 6 trinn kasse, nytt høyre motordeksel med større innsug, større dreiventilhus, annen dreiventil og 22mm forgasser og en masse pakninger.
Var en eldre kompis som kom hjem fra sjøen med et sånt kit.
Monterte det på en gammel AS 50 men fikk aldri tunet det noe bra.
Men hadde vært morro å hatt det idag!

Vis Medlemmets Profil
Høres ut som noe som ville vært kult å ha!:-) men er vel enklere å "hive i" en a100 motor kanskje.. Lurer på om jeg skulle skaffet en slik til å ha på hyllen i reserve..

Ellers så er rammen nå ribbet og klar for sandblåsing og lakk.. Forhåpentlig er den klar til jeg kommer hjem fra Beitostølen i slutten av neste uke..

Bør jeg være redd for at varmen fra pulverlakkeringen skader lagerbanene i rammehodet?


Vis Medlemmets Profil
Øyvind skrev:Bør jeg være redd for at varmen fra pulverlakkeringen skader lagerbanene i rammehodet?

Nei,så varmt blir det ikke.

Be dem legge godt på med pulver,når de først holder på.

Jeg fikk pulverlakkert en ramme ifjor vinter,og allerede nå kommer det rust gjennom enkelte plasser.Ikke fornøyd,tror de sparte på pulveret.

Vis Medlemmets Profil http://ikkebike.norwegianforum.net
Håper de gjør det ordentlig ja.. Men vet ikke hvor lett det er å komme til inni rammen. Den er ikke så veldig rusten heller, så håper det blir bra! Satser på å levere den inn på mandag.


Men, hva gjør jeg med rammenummeret som er preget inn? Ser for meg at pulveret bygger mye. Samt at det er en litt plakett med rammenummer og vekt etc som jeg ikke er sikker på om jeg klarer å ta av..

Vis Medlemmets Profil
Bygger ikke sååå mye,tror ikke det som er innpreget blir borte

Vis Medlemmets Profil http://ikkebike.norwegianforum.net
Får vise det til de, så får vi se..

Styrelagrene var også en fiffig sak med løse kuler.. Jeg kunne tenkt meg å erstatte disse med koniske lagre, men vet ikke om det lar seg gjøre.. Lagerbanene såg fine ut, så det kan være det er godt nok med noen nye kuler og litt grease. Har fått en slik heavy duty grease på jobben som virker bra! Tenker også å montere en greasenippel på rammehodet..

Vis Medlemmets Profil
Synes det har vært uvanlig mye grease-prat her ine i det siste? pig

Vis Medlemmets Profil
Ja, det e en forsamling av uvanlig greasete menn her inne.
Helt vanlig på mi.. eh dine trakter

Vis Medlemmets Profil
Idag ble ramme og div deler levert til sandblåsing og pulverlakk..

Svingarmen trenger litt fiks, ev må den byttes ut pga et litt klumsete forsøk på å få ut foringene..

Vurderer nå om gaffelbeina skal krommes, elokseres el pulverlakkeres med klarlakk..

Satser på levere lakk-delene om en ukes tid(venter på demperne), og forhåpentligvis kan jeg bruke neste uke til å montere elektronikk, bakskjerm, motor og andre ferdige deler.

Trenger nå bl.a et nytt styre..

Vis Medlemmets Profil
Er litt misunnelig på deg nå.
Hadde en kamerat som kjørte rundt på en ac og han fikk hundre på flata.
Jeg hadde en Yamaha FS1-DX 50 og fikk 65.(Utrimma)
En annen kompis kjørte rundt på en splitter ny 1980 Gilera (husker ikke modellen).Trur han fikk 75 på flata.
Så var det en anna kompis som hadde en Honda MB5 men det var bare han som hadde en slik.De så jo ut som romskip i forhold til alle de andre mopedene.Dårlig gikk den også.

Er nødt til å få tak i en gammel moped nå.

Vis Medlemmets Profil
Kjempe gøy med gammel moped:-) Billig er det også! ihvertfall kontra gammel mc...

Ellers har det ikke skjedd så mye mer her i gården.. Venter på deler og lakk..

Vis Medlemmets Profil
"Billig" er vel "relativt", vil jeg si?

Helt klart at det aller meste er billig, OG morro, men i disse dager er jo markedet for f.eks Tempo og Gilera ødelagt av noen få pengesterke 50-åringer?
-Eller kanskje det bedrer seg litt igjen nå, jeg synes det virker som om prisene er noe på vei ned igjen der også?

For 50cc porno, sjekk bildegalleriet på www.http://classic50mx.com/


Et skikkelig for-seg-gjort (Skal dette ordet deles, eller ikke, Mortal??) hadde vært morro å gitt seg i kast med en dag, ja! Får inspirasjon av tråder som dette!

-Keep it up, Mr!


What a Face

Vis Medlemmets Profil
Dere vet at det arrangeres en fryktelig viktig, seriøs og ærefull turnering med moppe? "Stram Vaier"
ALT av trimming er lov, unntatt øking av motorvolum. Også MÅ moppen være veteran...

Vis Medlemmets Profil http://haeggis-mess.blogspot.no/

Sponsored content


Til Toppen  Innlegg [Side 1 av 7]

Gå til side : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet