Bike Anarchy Norway - BAN.

Forumet hvor det er lov å kalle en spade for en spade:-)


You are not connected. Please login or register

flonoens blogg: XR650 og div anna tull

Gå til side : 1, 2, 3  Next

Go down  Innlegg [Side 1 av 3]

Heisann godtfolk

Tenkte lage meg en tråd om syklene mine, og samtidig ha en plass eg kan stille alle dumme spørsmål som dukker opp i hodet mitt fra tid til annen uten å måtte lage egne tråder om det.

Kort om meg: Vossing, bur i Bergen, ansatt på Stord og jobber rundtom i Norge og verden med elektrisk framdriftssystem på båt stort sett. Tok mc-lappen for 3-4 år siden, kjøpte meg en Thunderace som eg hadde halvannen sesong før eg fant ut at sykkelen var meir mann enn føreren. Bytta den ut til en grei nybegynnersykkel, en '12 FZ8N. Denne har eg fremdeles, kjørt ca 11-12k km. Rekner med å doble det nå når våren og sommeren kommer, før eg bytter den med noe anna.

I høst som var kjøpte eg meg en sykkel til, leiketøy kan det vel kalles. '04 Honda XR650R. Blir nok mest om den i denne tråden, siden den andre er en slik som forhåpentligvis bare gir meg problemfrie km uten noen videre planer om modifikasjoner.


Av ting eg har gjort/vil gjere på XR'en:

I dag har eg bytta hjulsett fra de originale offroad-hjula til 17" sm-hjul (Warp 9 skodd med Pilot Power). Tok meg ca 3 og en halv time, med mye sulling og en liten middag. Tenker det skal gå på halvannen-2 timer neste gang. Det er veldig overkommelig for å bytte mellom gatemorro til skogsmorro en helg  alien 

Monterte led-blink her om dagen, men det ble vel egentlig led-lys og ikke led-blink av det. Tenkte det var reléet som tulla seg, men det burde vel helst blinka fortere om det var det. Kjøpte meg lastuavhengig blinklys-relé i dag, og det ble ikke noe bedre. Noen tanker? Det var ikke blinklys på den, men ledningsnettet var delvis komplett, måtte bare skøyte på litt bak og lage til noen koblinger framme til reléet. Har bytta litt om på pinnene på reléet, men det oppfører seg likt hver gang, konstant gult lys til den siden man vrir bryteren til. Kobla etter koblingsskjemaet i owners manualen.

Plan framover for den blir Trailtech vapor for å få turteller og speedo til gatehjula. Så lurer eg på å montere pumpegasser, Mikuni TM40. Har ti tommeltotter, men forstår det sånn at man får kit ferdig jetta (sånn ca iallefall) som er bolt on. Da er det håp.

Har også liggende en ganske stor Acerbis-tank til den, så forhåpentligvis går det an å ta litt lengre turer med sykkelen. Men da må eg kanskje finne et litt mer behagelig sete, f.eks tilpasse en 2-4 (to-fir, to tom fir etc) å sitte på.

Litt av grunnen til at eg kjøpte denne og bygde om til SM, er at eg vil prøve meg litt på banekjøring til sesongen. I Bergens-området er det ikkje veldig store baner, Eikås er en liten gocart-bane, og da passer det fint med SM skjønner eg.


Om FZ'en:

Led blinkers, tidytail eller hva det heter (kort hale), akrapovic header og silencer, bmc filter og Øhlins bakdemper (WGP-edition). I grunn litt skuffende lyd på den, med helanlegg Akra. Sånn bortsett fra lyden er eg veldig fornøyd med den, går godt nok til meg, lettkjørt, merker lite til vind i norske fartsgrenser, sitter godt (men blir litt gåen i rumpa etter noen mil) og ser bra ut, men det er vel subjektivt. Ingen særlige planer videre, men har et framdrev liggende med 1 tann mindre enn originalt. Alt for "langt" gira originalt, så trur eg bytter til dette ved en eller annen anledning. Burde ordna meg med en ok koffertløsning, men siden alle kompiser eg kjører med har kofferter har eg klart meg overraskende godt hittil med bare en Kriega-bag til å ha på passasjersetet :)

Men over til det alle har venta på.. Bilder av skjønnheten, og til og med en liten bonusvideo som eg tok opp i dag  albino 


Om det er noen Escort mk4-entusiaster her inne, så kan eg melde om at den blå skjønnheten i bakgrunnen her er til salgs. Kan følge med litt Tempo Corvette-deler som ligger i bagasjerommet også.
Med bagasjeløsning!
Liten snutt med den herlige lyden i moppen:

Vis Medlemmets Profil
Ser ut som du får brukt dem godt, begge to.. Fine bilder også! Tror dette er gode valg for vest-norske veier, ja!

Vis Medlemmets Profil
Håpet er at XR'en også vil gi meg mange problemfrie km og ut fra det jeg leser på nettet hos advrider virker det lovende. Gått 34k nå, med litt "uklar" historikk, type: "tatt oljeskift hver 2500, filter annakvar gang, og ventiler når det passa seg". Men ser ut som det har funka greit, ingen ulyder og starter lett.

Men det eneste "problemet" eg har med den, er at eg føler den går litt lavt på tomgang. Er en liten skrue nær choken til å stille opp tomgangen, men når eg skrur den opp der så oppfører den seg litt rart.. Kan gi litt gass og slippe gassen helt, så ligger turtallet litt høyere i 5-10s, før det faller det ned til (omtrent) det samme det var tidligere. Om eg kjører når den er slik mister eg helt motorbremsen den tida det tar til tomgangen faller ned igjen.

Egentlig er ikke dette noe stort problem, for de gangene eg stopper og lar den stå på tomgang for å se om den kubber, så gjør den
nesten aldri det. Men så er det så typisk at når eg kommer inn til et kryss så dauer den av og til :)

Vis Medlemmets Profil
En kompis hadde slik bike, og bytta gasser. Husker jeg ikke feil var det faktisk en Edelbrock!

Som denne: http://www.xr650r.net/qwik.html

Han var veldig godt fornøyd med den..


I dag må det være mange Kehin FCR gassere å få kjøpt, Øyvind setter sikkert opp en slik en i benken for deg, så det blir 100%?

Vis Medlemmets Profil
Har forstått det er Edelbrock, Mikuni TM40 og Keihin FCR41 som er tingen, og blant folka på advrider foretrekker de fleste TM40. Den er bolt on, FCR krever litt ombygging (tror tanken står litt i veien for den), er litt billigere enn FCR samt nesten like god.

Vi får se til våren hva det blir til.. Er jo ikke så voldsomt dyrt heller.

Et annet "problem" er at når eg kjører med original innsats i potta, blir det for fisen lyd. Både lydnivå og type lyd er helt feil. Men HRC-innsatsen bråker kanskje litt i overkant, og eg synst stort sett det aldri kan bli for mye lyd. Føler det blir en magnet for politi. FMF-potte trur eg havner sånn midt i mellom, men er igrunn ikke gira på å bruke penger på det når den høres så ufattelig grom ut med HRC-innsatsen. Så nå om dagene når eg er ute og kjører blir det bytta på hver dag, mens eg tenker "nei fy, dette bråker for mye, bytter til originalt i morra", og neste dag tenker "traaaasig lyd! bytter tilbake etterpå.."

Men det er vel et såkalt luksusproblem.

Hadde forresten en liten tur nettopp, men tok det ganske piano med nye dekk og ganske våt asfalt. Veldig mye mer irriterende uten speedometer enn eg hadde trudd, så bestiller meg en trailtech vapor i dag.

Noen som har innspill på det med blinklyset?

Vis Medlemmets Profil
Trail tech vapor bestilt :)

Vis Medlemmets Profil
flonoen skrev:Noen som har innspill på det med blinklyset?

Har du blink-indikator lys i dashbordet? Ta bort pæra i den,isåfall. Det måtte jeg gjøre på xt'en da jeg bytta til sånne miniblinkers fra Biltema,og da blinket det som det skulle.Mener det var Mekkern i sin tid som tipset meg om dette.


_________________
2002 R1150GS-1992 ZX11-1984 RD500-2007 RSV1000R- 1983 Moto Guzzi V65
Vis Medlemmets Profil http://ikkebike.norwegianforum.net
Ja, har vel det.. Det lyser ikke i det hele tatt, ingen av lysene i instrumentet lyser. Men skal forsøke i morra! Takk for tips!

Vis Medlemmets Profil
"I morra" er relativt for meg, men så litt på blinklysgreiene i dag. Prøvde å koble fra instrumenthuset, men da lyste ikke blinklyset i det hele tatt. Gadd ikke se noe mer på det, har Vapor-instrumentpanel på vei, så får heller få ordning på det da.

Satt på nytt skilt i dag også, fikk sånt idiotisk skilt med stort ekstra felt til venstre bare for å få plass til "NO" og norsk flagg. Kunne jo bare vært ved sida av de to bokstavene øverst, nå er ikke teksten midtstilt. Jaja, viktig å ha noe å klage over :)

Vis Medlemmets Profil
husk at du har 2 "strømanlegg" på sykkelen-et går til lys foran og bak(vekselstrøm) og et til blink og horn (likestrøm)

Vis Medlemmets Profil
Jepps, og mistenker at det er noe kluss en eller annen plass i forbindelse med det. Lederene som går til indikatorlys for blinklys og langlys var iallefall byttet om i forhold til fargekodingen i koblingsskjema (link nederst), så ser ut som noen har fiklet med det før. Bør klare å finne ut av det, er tross alt elektronikkingeniør. Gidder bare ikke bry meg med det akkurat nå siden instrumentet skal byttes snart uansett, får tar en shinings på det elektriske når vapor'en kommer :) Trur eg må fikse en litt annen løsning på blinklys bak også, feste det i plastikken på et vis så det kan flekse litt om/når eg tryner en gang.

http://binatani.com/wp-content/uploads/2013/03/wiring-diagram-Honda-XR650Ry-DK-type-electric.jpg

Vis Medlemmets Profil
Smått irritert nå.. Vert 14 dager i Spania i stort sett flott vær og god temperatur, og faktisk gledet meg til å komme tilbake for å kjøre sykkel (det har vert ok vær og føre i Bergen, har eg hørt). Kom heim i går kveld kl 2230 ca, tørre og fine veier. Står opp i dag, går ut og sjekker postkassa, ingen antydning til regn, tørre veier. Hiver på meg litt klær og går ut i garasjen, kjenner i lufta at det er antydning til yr, men håper det går over (ja, særlig). Kommer meg på sykkelen, og får vel kjørt ca 300 meter før det begynner å hølje ned.. Tok meg en liten rundtur til Lagunen og tilbake, da det begynte å trekke igjennom litt i skrittet, et svakt punkt på den gamle kjøredressen min. Får bestille meg en ny en, noen gode tips som ikke koster så alt for mye?

Har snust på Alpinestars Andes, kommer på bare 2 600 fra fcmoto.de. Scott tourance mener eg å ha hørt noe bra om, så det er også et alternativ. Synst denne var ganske stilig, men det er en prisklasse opp:
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secd39aa51f38/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Rukka-Vauhti-GORE-TEX-Jacket/SubProducts/Rukka-Vauhti-GORE-TEX-Jacket-0007

Absolutt krav er vanntett og mulig å sy sammen med buksa.

Trail tech vapor-instrumentet mitt er kommet i posten, men er fremdeles i jobbperiode så det blir ikke mulighet til å få det på plass med det første. Skal på fjordcruise med et nybygg oppe i Ulsteinvik til helga, etter det får eg håpe på noen rolige dager med standby.

Vis Medlemmets Profil
Kjørte 20 mil (i to omganger) på xr650'en i dag, kun siste 2-3 mila eg var sliten i stussen. Var verre med ryggen, kjenner vinden godt i rundt 90. Trur eg må opp en tann framme også, fungerer ok sånn det er nå, men kunne godt senka turtallet litt på femtegir i 90.

Hva er normal tomgang på endunkere? Monterte instrumentet her om dagen, og har turteller nå. Ved det som i mine ører høres ut som ok tomgang, går den på 1500rpm ifølge vaporen.. Maks turtall er ca 8 000, så trur instrumentet er satt opp rett..

Blinklys er også fiksa, gjenstår å koble til vanntemp og speedo til instrumentet.

Vis Medlemmets Profil
stemmer nok den turtelleren-600R min går jevnt på ca 1500 og varver ca 8000 max -selv om den da høres ut som den går i lufta Laughing 

Vis Medlemmets Profil
Ja, trives nok best mellom 3500-7k, over det høres det ut som ventiler flyr opp i pungen når som helst.

Ser det er ok pris på nytt setestoff og trekk.. Er det lett å trekke om? Stifter det nye til salen da?

Vis Medlemmets Profil
Setebunnplata er vel plast? Da er det bare å stifte det nye med en litt kraftig stiftemaskin, men ikke for lange stifter da....

Vis Medlemmets Profil
Ja, var slik jeg mente, klarte bare ikke ordlegge meg skikkelig. Får se om eg investerer i en mykere sal da, selv om det gikk ganske greit i dag.. Kjente potensialet til støl rasshøl der (det rima!)

Vis Medlemmets Profil
Kan man være støl i et høl?  monkey 

Vis Medlemmets Profil
Usikker, men det er ikke unormalt å kjenne brisen i fisen..

Vis Medlemmets Profil
flonoen skrev:Ja, var slik jeg mente, klarte bare ikke ordlegge meg skikkelig. Får se om eg investerer i en mykere sal da, selv om det gikk ganske greit i dag.. Kjente potensialet til støl rasshøl der (det rima!)

Luft-stiftepistol m 6mm stifter er gull på plastbunnene.de andre greier ikke banke inn stiftene.

Vis Medlemmets Profil

21 XRR on 29.03.14 8:28

Hei! Sitter her og ser på bilda dine,jeg syns det ser ut som om du ikke har noen kjede beskytter/ case saver på motoren din,hvis ikke MÅ du kjøpe en,hvis kjede ryker under gasspådrag så snapper det festene og innfestninga til clutch triggern= svært hull i venstre motor block! Mikuni tm 40 med ax pumpe er helt klart tingen på xr650r på ebay får du ferdige pre jetta gassere som bortimot er perfekt,litt små justering kreves men ikke mye,jeg har noen gassere og er veldig for nøyd med tm 40. Få på andre headders og et annet filter og hvis ikke du har hull i sidedeksle til luftfilteret så fins det kitter for det,da får du en helt annen lettstarta sykkel uansett temp på motor og luft!

Vis Medlemmets Profil
Hei Xrfan, er du xrpower fra advrider? Har slikt deksel liggende, og har tenkt å montere det lenge, men må støype til nytt øvre feste da tilsvarende hendelse har skjedd med forrige eier.. Så får handle inn litt epoxy ved neste anledning og fylle i godset som forsvant, borre og gjenge opp nytt skruehull.

Headers, er det restriksjoner i det originale grenrøret? Fmf f.eks, det er jo mye brukt på slike sykler, noe å anbefale der? Bråker det endel mer enn det originale, synst det bråker nok i grunn med original potte og HRC-innsats..

Vis Medlemmets Profil
Hatt ei koselig veke med litt tid på syklene. Kjørte Voss-Odda over Hardangerbrua-Jondal-Tørrvikbygd-Granvin-Voss på XR'en på søndag med en kompis, i fantastisk vær. Mandag hadde eg meg en liten tur med Yamaen fra Bergen over fanafjellet til Os, Rolvsvåg til Bjørkheim, tok lunch der, og kjørte kjipasveien tilbake (Trengereid-Arna-Hardangerveien).

I går i 2-tida lurte en kompis om eg ville kjøre til Kopervik for å se på en Hornet, så fikk meg en ok tur den dagen óg, om enn bare på E39 nedover. Møtte på en kar med en 81 Laverda et-eller-anna på Halhjem ferjekaien på vei nedover. Kjørte med han til Haugesund ca.

Fantastisk flott bilde, ett av mine bedre:Kjører Yamaha til Sogndal i dag, e39 oppover, besøker en kompis til torsdag/fredag. Så kjører eg til Voss, setter fra meg Yamahaen der så far får kjørt litt (han vil ikkje kjøre Hondaen), og så tar eg og to kompiser helga i Hardanger på veiene der, med base i hytta til foreldra mine i Fusa. Været er meldt så som så, men vi lar det nok stå til.  rabbit 

Vis Medlemmets Profil
Høres hæærlig ut med all mc-kjøringen da Floningz, blir litt missunnelig her mens jeg sitter å skuler på termometre som viser -2 og snøbygene som fyker forbi  pale 

Vis Medlemmets Profil
Det er ganske digg ja!

Det blir vel vår til slutt oppi nord også! Men hadde vert litt deppa eg óg om eg visste resten av landet hadde ok vær og temp til mc-kjøring, og det snødde der eg var..

Vis Medlemmets Profil

Sponsored content


Til Toppen  Innlegg [Side 1 av 3]

Gå til side : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet