Bike Anarchy Norway - BAN.

Forumet hvor det er lov å kalle en spade for en spade:-)


You are not connected. Please login or register

Nye klær til sesongen

Go down  Innlegg [Side 1 av 1]

1Nye klær til sesongen Empty Nye klær til sesongen on 23.03.14 21:48

flonoen


Har vel hatt behov for nye kjøreklær i lang tid, og i dag etter en liten tur til Arna og attende (3 mil totalt kanskje) der eg fraus som faen omtrent hele turen, fant eg ut at no får eg berre få bestilt meg noke. Har hatt Halvarssons som fulgte med ein sykkel, og det har funka bra nok, holder været ute men er alt for lite, så får ikke mulighet til å kle meg veldig godt under når det er skikkelig kaldt, samt innerforet fulgte ikke med.

Er ute etter noe som funker godt ned til ca 6-7 grader og opp til dei aller heitaste sommerdagane (men dei dagane bruker eg nok skinndressen uansett, om eg kjem meg oppi den), og sidan eg enda er ung (og dum, har eg hørt frå fleire) er eg litt opptatt av å ikkje se heilt løk ut i klærna.

Har sett meg ut følgende aktuelle, i sortert rekkefølge med mest vil-ha på toppen:

Held Maddox:
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secee9acdd9d9/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Held-Maddox-Textile-Jacket/SubProducts/Held-Maddox-Textile-Jacket-0001
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secee9acdd9d9/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Held-Nelix-Textile-Pant/SubProducts/Held-Nelix-Textile-Pant-0001

Held 4-touring:
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secee9acdd9d9/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Held-4-Touring-Textile-Jacket/SubProducts/Held-4-Touring-Textile-Jacket-0001
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secee9acdd9d9/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Held-Nelix-Textile-Pant/SubProducts/Held-Nelix-Textile-Pant-0001

Scott Tourance:
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ViewObjectID=22904285&Currency=NOK
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ViewObjectID=39320164&Currency=NOK

Alpinestars Andes:
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ViewObjectID=27080441&Currency=NOK
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_IE/?ViewObjectID=27080714&Currency=NOK

Buse San Remo:
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secee9acdd9d9/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Buese-San-Remo-Textile-Jacket/SubProducts/Buese-San-Remo-Textile-Jacket-0001
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secee9acdd9d9/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Buese-Locarno-Textile-Pant/SubProducts/Buese-Locarno-Textile-Pant-0001


Noen som har noen input? Det er jo forholdsvis billige dresser dette, 2500-3000 i pris der inne. Står at VAT er lagt til i pris, men en annen plass står det at de sender til Norge for 20 euro, og de da trekker fra tysk moms på 19 prosent. Så da rekner eg med prisen blir noenlunde det samme inn til Norge, lagt på 25% moms igjen.

2Nye klær til sesongen Empty Re: Nye klær til sesongen on 23.03.14 22:58

knutk


Har ikke praktisk erfaring med noen av de nevnte dressen.
Men generelt får man hva man betaler for.

De fleste produsentene greier å lage dresser som er noenlunde vanntette. Kombinasjonen vanntett/pustende er straks vanskligere.
Om behovet er for en kjøredress som benyttes for turer på noen få timer slik at man kan forutse været for hele turen og kle seg deretter kan man komme unne for en rimelig penge.
Dersom ønsket er å kunne dra av gårde i dagesvis og benytte samme jakke/bukse uten å legge til/trekke fra og modifisere underveis snakker vi om 4 - 6 ganger nevnte pris. Utvalget blir også mere begrenset.

Du nevner fra 6 grader til gørrvarmt. Billigst er det å gå for en dress med løs membran og for.
Om du derimot vil kjøre fra kalde høyfjell og ned til varme daler uten å stoppe for å kle deg om eller svette/fryse om en annen er vi tilbake til de dyrere dressen.

For 2 -3 tusen kan du ikke forvente så mye utover en pen dress som svetter og lekker, og som blir byttet innen et par år.
Men som sagt, min uttalelse er generell. Nevnte produkt kjenner jeg ikke.


3Nye klær til sesongen Empty Re: Nye klær til sesongen on 23.03.14 23:11

flonoen


Tror alle de nevnte over er med avtagbart innerfor. Skjønner selvsagt at man som oftest får det man betaler for. Helst kunne eg tenkt meg noe med goretex-membran, det er jo i det minste noe som er velkjent og anerkjent.

Den dressen eg har no er nok også i den billige kategorien, og det hender eg fryser ræva av meg når eg kjem inn i kalde tunneller eller kjører over en fjellovergang og sola går bak ei sky, men det har aldri vert noe stor krise. Turer over noen dager vil nok forekomme, men da sjekker eg mest sannsynlig været og ser at det er javnt over greit på forhånd over hele turen. I verste fall kan eg godt stoppe innimellom og kle meg om litt.

Får kikke litt på dresser i prisklassen 5-8k, noe særlig mer tror eg ikkje eg vil bruke, må jo ha råd til både bensin og øl i tillegg.

Og når eg sier 6 grader til gørrvarmt er det mest tenkt at dressen kan brukes fra tidlig i sesongen (som nå) med innerfor og godt med klær under, til midt på sommeren uten innerfor og kun tangaen under :)

Takk for innspill!

4Nye klær til sesongen Empty Re: Nye klær til sesongen on 24.03.14 7:46

knutk


Skjønner.

Det som er viktig å ha klart for seg (og som det virker som du har) er at største skilnaden mellom billig og dyrt ligger i komfort, ikke i sikkerhet, selv om der nok vil være forskjeller der og.

Siden du bor på Vestlandet vil vel regn ofte være en potensiell faktor. I så måte er det greit å ha en dress som er vanntett.
Da er dress med membran kjekt å ha.
I min verden finnes der to kategorier membraner, Gortex/C-change og røkla.
Alle hevder de at vår "xxx membran holde tett". Men dersom du skal legge igjen regndressen hjemme uansett er det etter min erfaring kun de to nevnte produkt som holder deg HELT tørr, HELE dagen. I tillegg må selvsagt produsenten lage dressen slik at regnet ikke trenger inn via dårlig glidlås eller andre åpninger i dressen.

I tillegg er pusteegenskapene i de to nevnte membraner overlegen røkla, men der finnes det flere nyanser. Har feks erfart at Halvarssons Dryway puster greit opp til 20-25 grader (men holder ikke en hel dag med Vestlandsregn).

Membranen kan enten være laminert til ytterstoffet = dyrt, eller være en del av foret = rimligere. Sistnevnte løsning er mest vanlig. Men i regnvær blir tøyet tyngre av vann, og tørker senere når dagen er omme. Men du forblir tørr.
Enkelte lar membranen være en del av løst for. Da kan man ta foret ut på varme dager så pusting ikke blir en faktor, men foret er også varmt, så det kan bli ubehagelig på våte varme dager,

Alt i alt blir det kompromiss pris vs akseptabel komfort. Med mindre du har hast kan det jo være en tanke å kikke rundt i butikker etter fjordårets modell, hvor prisen er redusert med 20-40 prosent.
For egen del benytter jeg Rukka dress siden jeg ikke gidder å tenke på hvordan været blir, og den første dressen kjøpte jeg på høsten med 40% avslag.

Lykke til med valget.

Sponsored content


Til Toppen  Innlegg [Side 1 av 1]

Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet